De eerste opleiding tot roostermaker van Nederland!!

Met trots presenteren wij: De eerste opleiding tot roostermaker van Nederland!! Tot voor kort (2011) was het alleen mogelijk het roostervak te leren door het te doen.

Onze opleiding is niet gerelateerd aan een roosterprogramma, maar is gericht op de praktische kennis en vaardigheden die nodig zijn om roosters te maken. Deze opleiding is onmisbaar voor elke beginnende roostermaker!

Ik wil me direct aanmelden!

Opleiding tot roostermaker

icon_doelgroep Doelgroep
De tweedaagse opleiding is geschikt voor roostermakers met weinig tot geen roosterervaring. Ook is de opleiding geschikt voor mensen die graag een baan willen als roostermaker in het onderwijs.
icon_doel Doel
Tijdens de opleiding worden de basisvaardigheden van het roosteren en clusteren bijgebracht. De opleiding staat zeer dicht bij de praktijk en zal op uw onderwijssoort worden toegespitst. Met behulp van deze opleiding wordt de (toekomstig) roostermaker direct naar een hoger kennisniveau gebracht, waardoor het maken van roosters en het doen van roosterwijzigingen een stuk gemakkelijk zal verlopen.
icon_agenda Data
De eerst volgende data waarop de opleiding wordt gegeven zijn:

  • zaterdag 17 september en 1 oktober 2016 van 9.30-16.00 uur – Breukelen 
  • zaterdag 21 januari en 4 februari 2017 van 9.30-16.00 uur – Breukelen 
icon_locatie Locatie
De opleiding wordt verzorgd bij:

  • Van der Valk Hotel Breukelen, Stationsweg 91 te Breukelen

Ook kan de opleiding op aanvraag bij u op locatie worden verzorgd.

icon_prijzen Kosten
De kosten voor de tweedaagse opleiding bedragen € 495,- excl. 21% BTW. Dit is inclusief cursusmateriaal, lunch en certificaat van deelname. Het volgen van de opleiding bij u op locatie is ook mogelijk. Voor informatie over deze kosten kunt u contact met ons opnemen via info@roosterenco.nl.
icon_inhoud Inhoud
De opleiding tot roostermaker bestaat uit twee trainingsdagen waarin vier modules behandeld worden. De theoretische kennis die nodig is voor de dagelijkse praktijk als roostermaker wordt afgewisseld met oefeningen en casussen die inzicht geven in het maken van roosters en wat daarbij belangrijk is.
icon_referentie Referenties
Wij delen graag de ervaringen van andere cursisten met u.
Klik hier voor referenties van de opleiding tot roostermaker.

Modules

Module 1: Introductie in roosters maken

In de module “Introductie in roosters maken” maakt de onervaren roostermaker kennis met het roostervak. De roostermaker leert onder andere de basistermen die bij het roosteren gehanteerd worden. Na het volgen van deze module weet de roostermaker wat van hem verwacht wordt en met welke taken en collega’s hij te maken kan krijgen.

Module 2: Basisroosters maken

In de module “Basisroosters maken” leert u waar u mee te maken krijgt bij het maken van basisroosters. De stappen om te komen tot een goed rooster worden uitgebreid besproken. Een ander belangrijk onderdeel van deze module is het inventariseren en interpreteren van gegevens. Aan de hand hiervan kunnen eventuele ontstane problemen in het rooster geanalyseerd en voorkomen worden. De cursisten krijgen hierbij veel tips en oefenen uitgebreid met casussen.

Module 3: Clusteren

In de module “Clusteren” leert u wat clusteren is en hoe u het beste cluster maakt. Goede clusters zijn de basis voor een acceptabel rooster. U ontdekt aan de hand van diverse casussen welke talloze mogelijkheden er zijn om te komen tot de beste clusteroplossing.

Module 4: Roosterwijzigingen en onderwijstijd

In de module “Roosterwijzigingen en onderwijstijd berekenen” leert u waar u aan moet denken bij het maken van roosterwijzigingen. Zowel de handelingen bij dagelijkse roosterwijzigingen als basisroosterwijzigingen worden besproken. Bovendien komt het thema onderwijstijd berekenen uitgebreid aan bod. U leert onder andere de actuele regels (opgesteld door de Inspectie van het onderwijs) toe te passen, zodat u op een correcte wijze onderwijstijd kunt berekenen.

Rooster & co   |   De Drift 10   |   7908 NV HOOGEVEEN   |   Tel. (0528) 231234   |   info@roosterenco.nl