OPLEIDING TOT ROOSTERMAKER

Referentie

Barbara, deelnemer opleiding tot roostermaker

Bedankt voor de fijne cursus. Heb ontzettend veel geleerd en ik hoop dat ik er ooit werk in vind.

Aan de opleiding kan het in ieder geval niet liggen. Je hebt het fantastisch voorbereid, je uitleg was duidelijk en ik vond het heel erg fijn dat alle informatie in de readers stond en dat je niet met een hand-out met 6 dia’s op een A4’tje van alles erbij moest schrijven. Dit maakte het voor mij persoonlijk erg ontspannen.

Dankjewel en wie weet tot ziens.


Referentie

Ellen, deelnemer opleiding tot roostermaker

De cursus tot roostermaker was leuk, informatief, praktisch en zeer goed te volgen. Vanaf de basis wordt het vak als roostermaker uitgelegd en worden er oefeningen aangeboden om te ontdekken hoe je de theorie in de praktijk kunt brengen. Alles is goed na te lezen in een vier goed beschreven modules. Echt een aanrader als roosteren je passie is!


Referentie

Maya, deelnemer opleiding tot roostermaker

Ik heb veel van deze 2-daagse cursus geleerd. De uitleg en voorbeelden waren duidelijk. Ik kreeg een beter beeld van het beroep van de roostermaker en hoop deze in de praktijk binnenkort te kunnen toepassen. Heel informatief, praktisch en nuttig voor geïnteresseerden in het maken van roosters binnen het onderwijs.


Referentie

Nantje, deelnemer opleiding tot roostermaker

In april 2013 de tweedaagse opleiding tot roostermaker gevolgd.

Naast de voor de hand liggende kennis zoals het vocabulaire rondom het roostermaken, en de volgorde van de diverse voorbereidingen om tot een goed rooster te komen of om de andere taken van een roostermaker optimaal te kunnen vervullen, was voor mij een eyeopener dat iedere roostermaker in spe vanuit een heel ander terrein of punt het vak in wil stappen.

Mijn eigen startpositie en wat ik in een sollicitatieprocedure moet benadrukken is me nu helder. Niet iedereen weet hoe vakkenpakketten er in de bovenbouw vwo uitzien, wat dislocatie inhoudt en niet iedereen heeft een beeld bij de programma’s die leerlingen, onderwijsondersteunend- en onderwijsgevend personeel zoal ten dienste staan.

Ook is me duidelijk dat een quickscan van Winanda binnen scholengemeenschappen een enorme spin off zou kunnen hebben voor een schoolorganisatie. Haar enorme, fundamentele, praktische en actuele kennis en ervaring maakt het volgen van de cursus tot een uiterst prettige ervaring en het voorziet in visie op en ideeën voor diverse zaken in de toekomst.


Referentie

Lonneke, deelnemer opleiding tot roostermaker

Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, maar deze opleiding is een echte aanrader. De cursusleidster heeft kennis van zaken en kan helder en duidelijk lastige zaken uitleggen. Het is veel informatie die je in 2 dagen krijgt, maar voor mij was het goed te doen.

Wat mij betreft hadden het zelfs wel meer dan 2 cursusdagen mogen zijn, zo interessant was het. Ik had nog wel veel meer willen oefenen en uitproberen.

Dus voor iedereen die houdt van leuke vraagstukken en puzzelen, zeker doen!


Referentie

Annemieke, deelnemer opleiding tot roostermaker

Een leuke goed verzorgde cursus roostermaker heb ik in April gevolgd.

De modules zijn duidelijk en overzichtelijk met goede uitleg en opdrachten die we tijdens de cursus hebben gemaakt.

Ook de uitleg door Winanda is goed en prettig.

Ik wilde wat meer weten over het vak roostermaker en of dat iets voor mij zou zijn en  dat is zeker gelukt.

 


Referentie

Monique van der Vossen, deelnemer opleiding tot roostermaker

Ik heb begin oktober 2012 de cursus Roostermaker gedaan. De cursus wordt gegeven door iemand die geheel thuis is in de materie en veel ervaring heeft op diverse scholen en dat is ook wel te merken. Hoewel het lesprogramma een zeer duidelijke stappenplan volgt, is er genoeg ruimte voor vragen van de cursisten die met praktijkvoorbeelden worden beantwoord. De cursus is ook te volgen voor mensen die totaal nog geen ervaring hebben op scholen met het maken van roosters. Er wordt theorie behandeld en daarna worden de cursisten zelf aan het werk gezet met een aantal casussen om te ontdekken of je de theorie wel hebt begrepen. Daarna worden de casussen klassikaal behandeld. Kortom: Een zeer informatieve cursus. Ik weet nu zeker dat ik graag op een school wil werken.


Referentie

Annelies de Leeuw, deelnemer opleiding tot roostermaker

De cursus roostermaken was niet alleen informatief en uitgebreid maar gaat ook in op praktijksituaties. Heel veel toepasbare informatie. Geschikt voor zowel roostermakers als aankomend roostermakers.  En je kunt alles nalezen in een heel uitgebreide en goed verzorgde lesbinder. Als roostermaker uit een heel andere branche heb ik door het volgen van deze cursus het zelfvertrouwen gekregen te solliciteren als roostermaker op scholengemeenschappen.


Referentie

Ruud Koole, deelnemer opleiding tot roostermaker

Ik heb op 30 mei en 6 juni 2012 de tweedaagse cursus roostermaken gegeven door Winanda Huizinga gevolgd. De cursus geeft een goede inleiding in het proces van roosters maken in het onderwijs. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer het clusteren, basisroosters maken, en roosterwijzigingen uitvoeren. Niet aan de orde komen de diverse roostersoftwareprogrammas, maar de keuze om in twee dagen te focussen op de basisprincipes en niet op het te gebruiken gereedschap is denk ik een goede. Winanda presenteert alles op een duidelijke en vriendelijke manier. Ik kan de cursus aan iedereen aanbevelen die, zoals ik, niet of nauwelijks bekend is met het roostermaken en wil weten of dit vak iets voor hem/haar is.


Referentie

Jacqueline Rijnberg, deelnemer opleiding tot roostermaker

De cursus van Rooster & co gegeven door Winanda was voor mij erg waardevol. Ik heb veel geleerd over en van het roostermaken zonder het roosterprogramma. Winanda kan het roosteren op een duidelijke, begrijpelijke manier uitleggen. De basis wordt je dan al snel duidelijk. En je kunt het ook nog teruglezen in de behandelde boekjes. Bedankt!


Referentie

Margreet Zwetsloot, deelnemer opleiding tot roostermaker

Winanda Huizinga geeft in haar opleiding tot roostermaker een helder inzicht in de wijze waarop een rooster tot stand komt. Stap voor stap wordt besproken in welke volgorde er gehandeld moet worden bij het samenstellen van een rooster. De vier dictaten met de volledige inhoud van de opleiding bieden de mogelijkheid alles nog eens na te lezen. Een goed georganiseerde en inspirerende cursus!


Referentie

Harm de Boer, deelnemer opleiding tot roostermaker

 

Winanda Huizinga van Rooster & co is iemand die zeer veel vakkennis heeft en alles tot in de puntjes voorbereid er wordt werkelijk niets aan het toeval overgelaten.

Ook de ongedwongen manier van doceren sprak mij erg aan, wat een ingewikkelde functie als roostermaker toch erg leuk kan maken.

Een aanrader dus...

 


Referentie

T. de Boer, deelnemer opleiding tot roostermaker

Hou je van puzzelen en wil je daar je werk van maken? Dan is dit de ideale cursus!

Winanda, de cursusleidster, heeft veel kennis van zaken, is vriendelijk en correct, kan vragen goed beantwoorden en is bereid om er extra tijd in te steken en extra informatie te geven als dat nodig is en daar om gevraagd wordt.

Rondom de cursus is alles goed georganiseerd: de locatie, goede modules die tegelijk ook goede naslagwerken zijn, de actualiteit wordt ook meegenomen.

Tijdens de cursus krijg je veel info, maar je gaat ook zelf aan de slag! De oefeningen lijken in eerste instantie soms 'makkelijk', maar er zit altijd 'meer achter', dingen die je snel over het hoofd ziet.

Kortom: een hele leuke, goed georganiseerde cursus, waarna je echt zin hebt om als roostermaker aan de slag te gaan!


Referentie

Shahana Kok, deelnemer opleiding tot roostermaker

De cursus werd heel gestructureerd aangeboden. Er was veel informatie en het is fijn dat die info ook in de readers is terug te lezen (een soort van handleiding/draaiboek). Er komt zoveel bij kijken en dat kun je dus teruglezen. Winanda heeft heel veel kennis van het roosteren en kan dat heel duidelijk overbrengen. Ik vond de cursus zeer interessant. Voor iemand die van puzzelen houdt, een bepaalde manier van logisch denken heeft en roosters maken leuk vindt, is het zeker aan te raden om de cursus te volgen!


Referentie

Martine de Jong, deelnemer opleiding tot roostermaker

"Twee inspirerende dagen, vol informatie. Alles zeer helder uiteengezet.

Goede cursus. Voor mij een bevestiging dat roostermaker een geweldig leuk vak is."


Referentie

Lau Specken, hoofd bedrijfsvoering, Zwijsen College Veghel
http://www.zwijsencollege.nl/

Op 18 januari en 1 februari 2012 het ik de roostercursus van Rooster & co gevolgd. Al direct bij de aftrap merk je dat Winanda uiterst deskundig is op het gebied van roosteren en de processen die daarmee samenhangen. Het gebruikte cursusmateriaal is gemakkelijk toegankelijk en bewijst zijn dienst al naslagwerk voor als de rook is opgetrokken. Het aanstekelijke enthousiasme waarmee Winanda deze gecompliceerde materie aanpakt doet de rest. Kortom, deze cursus is een aanrader voor mensen die in twee intensieve dagen alle do's en dont’s ten aanzien van het roosteren willen begrijpen.


Referentie

Mirjam de Vos, deelnemer opleiding tot roostermaker

De tweedaagse opleiding tot roostermaker heb ik als heel leuk, nuttig en gezellig ervaren.  Vooral op de tweede dag, toen iedereen elkaar een beetje kende, was het goed om samen te kunnen praten over bijvoorbeeld het solliciteren op een roostermakersbaan.

Er werd aan het begin van elke dag duidelijk verteld wat de bedoeling was en wat we allemaal gingen doen. Per module hebben we naar een uitgebreide presentatie geluisterd en een aantal opdrachten gemaakt, waarbij het prettig was dat we op elk moment gewoon vragen mochten stellen. Aantekeningen maken was nauwelijks nodig, want we kregen aan het begin van de dag hele mooie, overzichtelijk ingedeelde, dictaatjes over de voor die dag te behandelen stof. Ik kan me heel goed voorstellen dat beginnende roostermakers die al deze informatie niet hebben, het veel moeilijker hebben dan degenen die dat wel hebben. Ik raad iedereen die roostermaker wil worden aan deze opleiding te gaan doen!


Referentie

Gerard Geraads, deelnemer opleiding tot roostermaker

Door deze cursus heb ik niet alleen kennis opgedaan die nodig is voor het maken van een rooster, maar ook een beter beeld gekregen van het beroep roostermaker, van de plaats van de roostermaker in een school en ook van de -voor een nieuwkomer in de onderwijswereld zoals ik erg belangrijk- regelgeving.


Referentie

Diane Lamers, deelnemer opleiding tot roostermaker

Ik ben de 2-daagse opleiding Roostermaker gaan doen uit nieuwsgierigheid en het evt. switchen van baan. Ik ben nu werkzaam in de gezondheidszorg en bevind me dus nu in een andere tak van sport, maar de opleiding is goed te volgen voor mensen die niet werkzaam zijn in het onderwijs. Het lesmateriaal bestaat uit theorie en begeleidende maakopdrachten.  Deze worden ook allemaal nabesproken, wat erg fijn is. Je wil toch weten of je op het juiste pad zit. Ook de opleidster Winanda Huizinga komt van goeden huize. Ze is zelf werkzaam als roostermaker en kan je dan ook goed uitleg en veel aanvullende informatie geven, doordat ze zich midden in het werkveld bevind. Kortom voor mensen die twijfelen of roostermaker iets is,  je krijgt met deze opleiding echt een goed beeld wat roostermaker nu ECHT inhoudt. En bovendien krijg je goed lesmateriaal mee naar huis waar je nog altijd op terug kan vallen!

Bedankt Winanda voor de goede ondersteuning!


Referentie

Aad van Gelder, deelnemer opleiding tot roostermaker

Ik heb de tweedaagse cursus "Roosteren doe je zo" gevolgd, omdat ik meer wilde weten over het 'vak' rooster-maken en een beter idee wilde krijgen of het echt iets voor me is.

In die twee dagen heb ik een hoop opgestoken. Niet zozeer wat betreft het werken met de software welke tegenwoordig onmisbaar schijnt te zijn, maar wel een goed inzicht gekregen in de 'moeilijkheden' waar je onvermijdelijk tegen aan loopt bij het samenstellen van een rooster dat de dagindeling van honderden personen voorschrijft.

Er werd heel praktisch gewerkt met voorbeelden en situaties wat je dwingt stap voor stap na te denken.

Een cursus die me veel wijzer gemaakt heeft en me doet uitzien naar meer........


Referentie

Patrick Krul, deelnemer opleiding tot roostermaker

De korte roostercursus heeft me nog enthousiaster gemaakt dan ik al was.

Ik heb als oriënterend cursist een veel beter inzicht gekregen in het vak roostermaker en er zit veel meer uitdaging in dan ik verwacht had.

Zonder het (niet softwarematige) algemene inzicht is het een lastig beroep om in te rollen denk ik.

De cursusdagen zelf waren ook goed geregeld en ik wens je heel veel succes met deze opzet.

Houd het aantal cursisten wel beperkt alsjeblieft, anders krijg ik te veel concurrentie… :-)


Referentie

Wietske Kluck, deelnemer opleiding tot roostermaker

Ik heb met veel plezier de opleiding 'roostermaker' gevolgd bij Rooster & co.

Naast dat het gezellig was en de locatie en eten prima, heb ik vooral veel geleerd. Ik denk dat alles waar een roostermaker mee te maken krijgt tijdens zijn/haar werk, wel ter sprake is gekomen. Daardoor heb ik nu een veel duidelijker beeld van wat de functie roostermaker inhoudt.

In de opleiding wordt theorie en praktijk afgewisseld. We hebben verschillende oefeningen gedaan en veel opgestoken van Winanda's praktijkkennis.

Daarnaast is het cursusmateriaal erg compleet en verzorgd en als naslagwerk zeer welkom.

Kortom, leerzame dagen en zeer de moeite waard.


Referentie

Toon Bovy, roostermaker, Canisius College Nijmegen
http://www.canisiuscollege.nl

Gisteren nog even de cursus met Yolande en Jan nabesproken en mede naar aanleiding daarvan wil ik je complimenteren met de professionele en succesvolle start van je bedrijf. De cursusboeken zagen er voortreffelijk uit en wat ik van Yolande en Jan begrepen heb, hebben ze veel (van je) geleerd. Ik had er alle vertrouwen in een paar weken geleden toen ik je vroeg en de school om toestemming daarvoor gevraagd heb, maar ja, het moet dan toch maar blijken. We hebben er absoluut geen spijt van. Ik wens je een succesvol vervolg toe!


Referentie

Yolande Peters, roostermaker, Canisius College Nijmegen
http://www.canisiuscollege.nl

En toen was er een opleiding voor roostermakers! Ik ben sinds 2009 werkzaam als een van de roostermakers op het CanisiusCollege in Nijmegen. Het dag- weekroosteren (waar ik hiervoor nog geen kennis mee had gemaakt) heb ik gelukkig van twee ervaren collega’s geleerd. Ook kan ik daar altijd terecht met vragen wat het roosteren al een stuk eenvoudiger maakt. Komend schooljaar ga ik verder kennismaken met het maken van het ‘jaarrooster’. In juni heeft Winanda op onze school de tweedaagse opleiding tot roostermaker gegeven. Voor mij zeer leerzaam en erg goed getimed. In de twee cursusdagen zijn alle onderdelen ‘langsgekomen’ waar je met het roosteren mee te maken hebt, hierdoor heb ik nu een veel completer beeld van het totale proces rondom het ‘jaarrooster’. Naast een heleboel antwoorden onstaan er ook een heleboel vragen, hierdoor wordt de ‘theorie’ direct vertaald naar de praktijk. Door de enorme praktijkkennis en -ervaring van Winanda, werden al onze vragen beantwoord. Ook kregen wij veel tips die ons zeker zullen helpen een goed rooster te gaan maken. Al met al een zeer leerzame opleiding. Dankjewel Winanda!