fbpx
Nieuws

Bijzonder project afgerond

Rooster & co heeft recentelijk een bijzonder project afgerond. Nabij het station in Dronten is een nieuw schoolgebouw gerealiseerd, waar alle VMBO basis-, kader- en MBO-opleidingen uit Dronten van het Almere College, Ichthus College en Landstede MBO zich vestigen. De scholen maken gezamenlijk gebruik van het gebouw, delen een administratie systeem en er moet een gezamenlijk rooster worden gemaakt. Dit vraagt de nodige afstemming waarbij de scholen de hulp van Rooster & co hebben ingeroepen.

Enerzijds heeft Rooster & co ondersteund bij het tot stand komen van een gezamenlijk administratiesysteem (Magister). Dit bestond vooral uit coördinerende en adviserende werkzaamheden om ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting kwamen te staan en de juiste stappen door de juiste mensen genomen werden. Dit om te komen tot een goed werkbaar systeem voor schooladministratie waarin alle drie scholen hun weg kunnen vinden.

Anderzijds heeft Rooster & co het rooster voor het gehele gebouw waar de drie scholen in gevestigd zijn, tot stand gebracht. Pendelende docenten, afstemming met de roostermakers van de andere scholen en het uitkristalliseren van nieuwe onderwijsconcepten maakten het tot een interessant en complex rooster. Door een duidelijke planning te maken, waarin voldoende ruimte is voor het bekijken en beoordelen van het rooster door de scholen zelf, maakt de school met het rooster een goede start.

We wensen de docenten en leerlingen van Het Perron een prettige en leerzame tijd in hun mooie nieuwe gebouw.Terug
Rooster & co B.V.  |   Donau 1-12   |   7908 HA HOOGEVEEN   |   Tel. (088) 311 1200   |   info@roosterenco.nl