fbpx

(Tijdelijk) geen roostermaker, en nu...?

Een school zonder rooster is onmogelijk! Beschikt uw school (tijdelijk) niet over een roostermaker? Schakel dan de roosterspecialisten van Rooster & co in om de roosterwerkzaamheden over te nemen.

Rooster & co kan u ondersteunen in alle roosterwerkzaamheden, van dagelijkse roosterwijzigingen tot het maken van een compleet nieuw basisrooster. Onze specialisten hebben kennis van de programma's Untis, Zermelo, Xedule, MasterPlan, Somtoday, Magister en Foleta.

Interim roostermaker

Basisrooster maken

De roosterspecialisten van Rooster & co zijn gespecialiseerd in het realiseren van een goed werkbaar rooster voor een school die totaal onbekend is voor hen. In korte tijd zorgen wij ervoor dat we alle benodigde informatie van de schoolorganisatie verzamelen, zodat we goed in staat zijn ons in te leven in uw dagelijkse praktijk. Goede communicatie, duidelijke afspraken en kwaliteit is waar wij voor staan. Wij werken o.a. met de programma’s Untis, Zermelo, Xedule, MasterPlan, Somtoday, Magister en Foleta.

Voor het maken van een basisrooster gaan wij als volgt te werk:

 

icon_doelgroep Vrijblijvend kennismakingsgesprek
We maken kennis en onze werkwijze wordt besproken.
icon_doelgroep Planning
Rooster & co maakt in overleg met de school een planning waarin een tijdspad wordt uitgezet.
icon_doelgroep Informatie verzamelen
De school verzamelt informatie naar aanleiding van vragenlijsten en standaardformats van Rooster & co.
icon_doelgroep Overdrachtsmoment
De roosterspecialist van Rooster & co komt bij u op school om alle definitieve informatie door te spreken. De school wijst een contactpersoon aan waar de roosterspecialist van Rooster & co vanaf dat moment contact mee heeft.
icon_doelgroep Controles
De roosterspecialist van Rooster & co gaat aan de slag met het rooster. Op diverse momenten in het roosterproces zullen er door meerdere roostermakers controles worden uitgevoerd om de kwaliteit te kunnen waarborgen.
icon_doelgroep Conceptrooster
Er wordt een conceptrooster aangeleverd aan de school. Het management van de school heeft op dit moment de mogelijkheid verbeterpunten aan te geven. Waar nodig wordt het rooster aangepast.
icon_doelgroep Definitieve rooster
Het definitieve rooster wordt opgeleverd en gecommuniceerd naar de medewerkers. Desgewenst lezen we uw rooster in in uw administratieprogramma.
icon_doelgroep Presentatie rooster
Desgewenst kunnen we een presentatie verzorgen aan de medewerkers van de school om uitleg te geven over het roosterproces en de knelpunten waar de roosterexperts tijdens het maken van het rooster tegen aan zijn gelopen en de keuzes die daardoor zijn gemaakt (in overleg met de directie).
icon_doelgroep Evaluatiegesprek
Wanneer het rooster een aantal weken in de praktijk is gebracht, plannen we een evaluatiegesprek waarin het roosterproces vanuit beide kanten wordt geƫvalueerd. Ook geeft de roosterspecialist van Rooster & co de school een overzicht met aanbevelingen om in de toekomst het rooster te kunnen verbeteren.

Overige werkzaamheden

Naast het maken van basisroosters hebben we ook de mogelijkheid om voor korte of voor langere tijd een medewerker te leveren die andere roosterwerkzaamheden verricht. Denk daarbij aan:

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op via (088) 311 1200 of stuur een mail naar info@roosterenco.nl. Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kijk ook eens bij Projecten om te lezen welke scholen we eerder van dienst zijn geweest. Ook vindt u hier diverse referenties.

Rooster & co B.V.  |   Donau 1-12   |   7908 HA HOOGEVEEN   |   Tel. (088) 311 1200   |   info@roosterenco.nl