fbpx

Waarom de opleiding tot roostermaker?

Sinds 2011 organiseren we gemiddeld drie keer per jaar de opleiding tot roostermaker. We hebben de opleiding ontwikkeld, omdat we ervaarden dat er behoefte is bij beginnend (of aankomend) roostermakers om de fijne kneepjes van het vak te leren. Uiteraard zijn er wel softwarecursussen. Deze leren de (aankomend) roostermaker hoe de software werkt, maar niet hoe ze een goed rooster kunnen maken. Dit heeft ons geïnspireerd om voor nieuwe roostermakers en voor mensen die graag roostermaker willen worden, een opleiding te ontwikkelen die ze direct naar een hoger kennisniveau brengt. We zijn dan ook trots dat we met de opleiding tot roostermaker al vele mensen een mooie basis hebben kunnen meegeven en dat het voor velen heeft bijgedragen aan het vinden van een baan als roostermaker.

We wensen aankomend cursisten veel plezier bij het volgen van de opleiding tot roostermaker!

Ik wil me direct aanmelden!

Opleiding tot roostermaker

 

icon_doelgroep Doelgroep
De tweedaagse opleiding is geschikt voor roostermakers met weinig tot geen roosterervaring. Ook is de opleiding geschikt voor mensen die graag een baan willen als roostermaker in het onderwijs.
icon_doel Doelstelling
Tijdens de opleiding worden de basisvaardigheden van het roosteren en clusteren bijgebracht. De opleiding staat zeer dicht bij de praktijk. Met behulp van deze opleiding wordt de (toekomstig) roostermaker direct naar een hoger kennisniveau gebracht, waardoor het maken van roosters en het doen van roosterwijzigingen een stuk gemakkelijker zal verlopen.
icon_agenda Data
De opleiding tot roostermaker bestaat uit twee dagen. 
De eerst volgende data waarop de opleiding wordt gegeven zijn:

  • maandag 24 januari en 7 februari 2022 van 9.30-16.00 uur – Breukelen
  • donderdag 19 mei en 2 juni 2022 van 9.30-16.00 uur – Breukelen
  • maandag 26 september en 10 oktober 2022 van 9.30-16.00 uur – Breukelen
icon_locatie Locatie
De opleiding wordt verzorgd bij Van der Valk Hotel Breukelen, Stationsweg 91 te Breukelen.
Ook kan voor onderwijsinstellingen en bedrijven de opleiding op aanvraag op locatie worden verzorgd. In dit geval zijn hier hogere kosten aan verbonden. Desgewenst kan hiervoor een offerte gemaakt worden.
icon_prijzen Kosten
De kosten voor de tweedaagse opleiding bedragen € 595,- (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief cursusmateriaal, lunch en certificaat van deelname.
icon_inhoud Inhoud
De opleiding tot roostermaker bestaat uit twee trainingsdagen waarin vier modules behandeld worden. De theoretische kennis die nodig is voor de dagelijkse praktijk als roostermaker wordt afgewisseld met oefeningen en casussen die inzicht geven in het maken van roosters en wat daarbij belangrijk is. De opleiding tot roostermaker is geen softwaretraining. Wel worden de belangrijkste kenmerken van de meest gebruikte softwaresystemen besproken. De opleiding bestaat uit vier modules welke onderaan deze pagina zijn terug te vinden. Klik op de ‘+’ voor inhoudelijke informatie over de betreffende module.
icon_referentie Referenties
Wij delen graag de ervaringen van andere cursisten met u.
Klik hier voor referenties van de opleiding tot roostermaker.

DOWNLOAD BROCHURE

Modules

Module 1: Introductie in roosters maken

In de module “Introductie in roosters maken” maakt de onervaren roostermaker kennis met het roostervak. De roostermaker leert onder andere de basistermen die bij het roosteren gehanteerd worden. Na het volgen van deze module weet de roostermaker wat van hem verwacht wordt en met welke taken en collega’s hij te maken kan krijgen.

Module 2: Basisroosters maken

In de module “Basisroosters maken” leert u waar u mee te maken krijgt bij het maken van basisroosters. De stappen om te komen tot een goed rooster worden uitgebreid besproken. Een ander belangrijk onderdeel van deze module is het inventariseren en interpreteren van gegevens. Aan de hand hiervan kunnen eventuele ontstane problemen in het rooster geanalyseerd en voorkomen worden. De cursisten krijgen hierbij veel tips en oefenen uitgebreid met casussen.

Module 3: Clusteren

In de module “Clusteren” leert u wat clusteren is en hoe u het beste cluster maakt. Goede clusters zijn de basis voor een acceptabel rooster. U ontdekt aan de hand van diverse casussen welke talloze mogelijkheden er zijn om te komen tot de beste clusteroplossing.

Module 4: Roosterwijzigingen en onderwijstijd

In de module “Roosterwijzigingen en onderwijstijd berekenen” leert u waar u aan moet denken bij het maken van roosterwijzigingen. Zowel de handelingen bij dagelijkse roosterwijzigingen als basisroosterwijzigingen worden besproken. Bovendien komt het thema onderwijstijd berekenen uitgebreid aan bod. U leert onder andere de actuele regels (opgesteld door de Inspectie van het onderwijs) toe te passen, zodat u op een correcte wijze onderwijstijd kunt berekenen.

Rooster & co B.V.  |   Donau 1-12   |   7908 HA HOOGEVEEN   |   Tel. (088) 311 1200   |   info@roosterenco.nl