fbpx
Projecten

Training en advies

‘t Atrium – Amersfoort


‘t Atrium is een school voor voortgezet onderwijs met Mavo, Havo en Vwo onderwijs in Amersfoort.

Rooster & co heeft hier de roostermakers opgeleid in het dagroosteren in Untis en het importeren van de informatie in Magister.


Almere College – Kampen


Almere College is een brede scholengemeenschap, waar onderwijs wordt aangeboden van praktijkonderwijs, VMBO en HAVO/VWO in Kampen en Dronten.

Rooster & co heeft de roostermaker/applicatiebeheerder ondersteunt bij het effectief inzetten van de KWT module in Magister.


Ashram College – Alphen aan de RijnCanisius College – Nijmegen *


Het Canisius College is een brede scholengemeenschap voor isk, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. De school is gevestigd op drie locaties in Nijmegen.
Bij de locatie Berg en Dalseweg heeft Rooster & co voor de nieuwe roostermakers de opleiding tot roostermaker verzorgd.


In juni heeft Winanda op onze school de tweedaagse opleiding tot roostermaker gegeven. In de twee cursusdagen zijn alle onderdelen 'langsgekomen' waar je met het roosteren mee te maken hebt, hierdoor heb ik nu een veel completer beeld van het totale proces rondom het 'jaarrooster'. Door de enorme praktijkkennis en -ervaring van Winanda, werden al onze vragen beantwoord. Yolande Peters


College de Heemlanden – HoutenCS de Hoven | Lyceum Oudehoven – GorinchemCS Vincent van Gogh | CSG Beilen – BeilenCSG Het Noordik – Almelo


Het Noordik is een brede scholengemeenschap, waar onderwijs wordt aangeboden aan Vmbo, Havo en Vwo.

Rooster & co heeft een nieuwe roostermaker ingewerkt voor de locatie Noordikslaan. Daarnaast heeft Rooster & co voor deze locatie adviserende werkzaamheden gedaan en procedures en een jaarplanning opgesteld.


De Amersfoortse Berg – Amersfoort


De Amersfoortse Berg is een scholengemeenschap, waar onderwijs wordt aangeboden aan Mavo, Havo en Vwo.

Rooster & co heeft de opleiding tot roostermaker (toegespitst op de eigen schoolsituatie) aangeboden aan de twee nieuwe roostermakers van deze school.


De Fontein | Gooise Scholen Federatie – BussumDe Nieuwe Veste – Coevorden


De Nieuwe Veste is een brede scholengemeenschap, waar onderwijs wordt aangeboden aan praktijkonderwijs, Vmbo, Havo en Vwo.

Rooster & co heeft een nieuwe roostermaker opgeleid in de basisvaardigheden die nodig zijn om een goed rooster te kunnen maken en heeft daarnaast de roostermakers de basisprincipes van het roosterprogramma Untis geleerd.


De Rooi Pannen – Breda


Scholengemeenschap De Rooi Pannen biedt op de vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda VMBO- en MBO-opleidingen aan in de sectoren handel, horeca, toerisme/recreatie en vormgeving.
Voor de locatie toerisme/recreatie in Breda heeft Rooster & co de nieuwe roostermaker opgeleid en begeleid tijdens het maken van een nieuw jaarrooster.


Dieze College – Den BoschDockinga College – DokkumDr. Aletta Jacobs College – Hoogezand


Dr. Aletta Jacobs College is een brede scholengemeenschap, waar onderwijs wordt aangeboden van praktijkonderwijs, VMBO en HAVO/VWO in Hoogezand.

Rooster & co heeft de roostermakers opgeleid en gecoacht in het gebruik van MasterPlan in Magister. Daarnaast heeft Rooster & co ondersteund bij het inlezen van roosters in Magister.


Eemsdeltacollege – DelfzijlErfgooiers College – HuizenEsdal College | Oosterstraat – EmmenEsdal College | Vakcollege – Emmen


Het Esdal College (locatie Vakcollege) is een school waar VMBO beroepsgericht onderwijs wordt aangeboden.

Rooster & co heeft de nieuwe roostermaker opgeleid en de roostermakers ondersteund bij het maken van het nieuwe jaarrooster. Ook heeft Rooster & co de directie geadviseerd over hoe het roosterproces verbeterd kan worden.


Fioretti College – VeghelGregorius College – Utrecht


4 jaar geleden zijn wij, Leo en Carolien, gestart als roostermakers. Wij hebben leren werken met het roosterprogramma Untis. Monique heeft ons wegwijs gemaakt in het programma en laten zien hoe wij een schooljaar moeten opbouwen en onderhouden. Na 2 jaar kwamen wij er achter dat de software niet meer voldeed voor onze complexe school. De keuze voor nieuw “gereedschap” het roosterprogramma Zermelo was snel gemaakt dank zij de hulp van Monique. Zij liet ons zien dat er met deze nieuwe software meer mogelijk was. Het was erg fijn om weer met Monique te mogen werken tijdens de opbouw van het nieuwe schooljaar dit keer in Zermelo. Al gauw bleek dat het een hele goede overstap was. Door de ervaring van Monique leerden wij wat de mogelijkheden waren om het rooster voor onze school nog meer te ‘finetunen’. We hebben heel fijn samengewerkt met Monique. Door zelf te klikken en alles in te voeren leer je nieuwe software het best. Dit schooljaar staan wij er zelf voor maar nog steeds kunnen we af en toe een vraag stellen aan Monique.

Leo den Ouden en Carolien van Dijk, roostermakers St. Gregorius College

 


Groene Welle – ZwolleHaags Montessori Lyceum – Den HaagHelicon VMBO – Den BoschHelicon VMBO – KesterenHet Assink Lyceum – HaaksbergenHet Erasmus | Praktijk Onderwijs – AlmeloHet Rhedens – DierenIchthus College – KampenISK Groningen – GroningenISW Gasthuislaan/Madeweg – ‘s-GravenzandeKoningin Wilhelmina College – CulemborgLandstede MBO | Sport & Bewegen – Zwolle


Bij Landstede MBO (Sport en Bewegen) heeft Rooster & co geadviseerd over de praktische haalbaarheid van een nieuw roosterconcept.


Landstede VO – Zwolle e.o.


Landstede is een organisatie die onder andere onderwijs aanbiedt in VO en MBO. In totaal bedient Landstede jaarlijks bijna 20.000 studenten.
Rooster & co organiseert de kenniskring die intern wordt georganiseerd waaraan de roostermakers van de verschillende locaties deelnemen. Drie maal per jaar wordt er een dergelijke bijeenkomst georganiseerd waarbij kennisdeling centraal staat.


Leidsche Rijn College – UtrechtLeon van Gelderschool | O2G2 – GroningenLinde College – Wolvega


Het Linde College in een scholengemeenschap voor VMBO, Havo en Vwo onderwijs.

Rooster & co heeft de roostermaker gecoacht bij het maken van een nieuw jaarrooster. Ook heeft Rooster & co de medewerkers geschoold in verschillende onderdelen in Untis en Magister.


Luzac College – Den HaagLyceum Elst / Het Westeraam – Elst


Rooster & co heeft Het Westeraam/Lyceum Elst begeleid het effectief gebruiken van Keuze Werk Tijd (KWT) in Magister.


Meander College – ZwolleMerlet College – Grave / Mill / Cuijk


Merlet College maakt onderdeel uit van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) en biedt Vmbo, Havo en Vwo onderwijs aan.

Rooster & co heeft een tweetal nieuwe roostermakers opgeleid in de basisvaardigheden die nodig zijn om een goed rooster te kunnen maken en heeft daarnaast de roostermakers de basisprincipes van het roosterprogramma MasterPlan geleerd. Daarnaast heeft Rooster & co op het Merlet College een cursus clusteren in MasterPlan verzorgd.


Olympus College – ArnhemOost ter Hout | school voor praktijkonderwijs – HaarlemOPDC – UtrechtOSG Hengelo | Bataafs Lyceum – Hengelo Ov.OSG Singelland | PRO De Veenen – Drachten


Singelland is een brede scholengemeenschap, waar onderwijs wordt aangeboden aan praktijkonderwijs, VMBO en HAVO/VWO.

Voor de afdeling Praktijkonderwijs De Veenen heeft Rooster & co meegedacht over de vertaalslag van het rooster in Untis naar het leerlingenadministratieprogramma Magister.


OSG Singelland | Van Haersmasingel – DrachtenPraktijkschool De Linie – HoofddorpPraktijkschool Uithoorn – Uithoorn


Praktijkschool Uithoorn valt onder de Dunamare onderwijsgroep.
Rooster & co heeft de medewerker die het rooster maakt, ondersteund bij het importeren van het rooster in Magister.


Raayland College – VenrayROC Nova College – Haarlem


Nova College is een ROC gevestigd in Haarlem.

Rooster & co heeft bij Nova College geadviseerd in verschillende onderwerpen. Het uitgangspunt was om de koppeling van het roosterprogramma Untis met Magister te optimaliseren, zodat de administratieve onderwijsprocessen maximaal ondersteund kunnen worden.


ROC van Amsterdam – AmsterdamRoelof van Echten College – HoogeveenRSG Wolfsbos – HoogeveenSegbroek College – Den HaagStad & Esch – MeppelTechnisch College Velsen – IJmuiden


Het Technisch College Velsen is een vmbo school voor jongens en meisjes die kiezen voor een toekomst in de techniek.

Rooster & co heeft de roostermaker geadviseerd en ondersteund bij het realiseren van een optimale koppeling tussen het roosterprogramma MasterPlan en leerlingenadministratieprogramma Magister.


Terra Nigra Praktijkonderwijs | LVO – MaastrichtTerra VMBO – Meppel


Terra is een opleidingscentrum dat VMBO-Groen, Het Groene Lyceum, MBO en volwassenenonderwijs aanbiedt in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland.
Voor de locatie in Meppel heeft Rooster & co scholing verzorgd voor de nieuwe roostermakers.


Thomas a Kempis College – Zwolle


Het Thomas a Kempis College is een brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl en heeft een speciale afdeling voor Jenaplan Voortgezet Onderwijs.

Rooster & co heeft de roostermaker gecoacht bij het maken van een nieuw jaarrooster voor deze complexe school. Daarnaast heeft Rooster & co meegedacht over de mogelijkheden en onmogelijkheden in het rooster bij het veranderende onderwijsconcept.


Thriantaschool VSO – EmmenUlenhofcollege | ‘t Beeckland – VordenVIA – Kampen


VIA is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen het Almere college en Ichthus College en biedt VMBO onderwijs aan.

Rooster & co heeft de onervaren, nieuwe roostermaker opgeleid en gecoacht. De ondersteuning bestond uit drie fasen:

  • het aanleren van de basisvaardigheden die noodzakelijk zijn bij het maken van roosters en het behandelen van de basisprincipes van het roosterprogramma Untis.
  • ondersteuning bij het nabouwen van het huidige rooster (vanuit MasterPlan naar Untis).
  • het coachen bij het maken van het nieuwe jaarrooster in Untis.

VSO Hendrik Mol – Schagen


Het VSO Hendrik Mol bestaat uit de afdeling Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) voor leerlingen vanaf 12 jaar. Daarnaast heeft de school een afdeling Ambulante Dienstverlening (AB).
Rooster & co heeft de roostermaker geholpen het rooster voor deze school te optimaliseren.


Wellantcollege | wellant vmbo – Den HaagWellantcollege Westvliet – Den Haag


Wellantcollege Westvliet is een school voor VMBO onderwijs in Den Haag.

Rooster & co heeft de nieuwe roostermaker van deze locatie, die al gedeeltelijk bekend was met het roosterprogramma MasterPlan, opgeleid in het optimaal gebruiken van de software.


Zuiderbos – Vught *(V)SO De Zwengel heeft Martijn in de arm genomen om Magister te implementeren binnen de gehele school. Martijn heeft ons begeleid vanaf de start en heeft zeer nauwgezet geluisterd naar onze wensen en vragen, hierdoor halen wij als school een optimaal rendement uit Magister. Martijn bewijst ons wekelijks een grote dienst met zijn kennis, rust, analyse en overzicht. Gerben Elissen - projectleider Magister


Zuyd Hoogeschool – HeerlenRooster & co B.V.  |   Donau 1-12   |   7908 HA HOOGEVEEN   |   Tel. (088) 311 1200   |   info@roosterenco.nl